Київ долучився до міст-партнерів Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» які затвердили План дій зі сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР). 17 травня депутати Київської міської ради підтримали схвалення ПДСЕР на період до 2020 року. Цей документ розроблено за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (Проект USAID).

ПДСЕР є документом, розробленим підписантами Угоди мерів (провідна ініціатива Європейського Союзу, до якої входять місцеві та регіональні органи влади) для виконання добровільних зобов'язань щодо скорочення викидів CO2 до 2020 року щонайменше на 20%, що сприятиме розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя.

Київський ПДСЕР передбачає комплексні заходи щодо енергоефективності, визначені та включені до документа за результатами енергетичних аудитів, проведених експертами Проекту USAID у провідних галузях муніципальної інфраструктури у співпраці з фахівцями міської адміністрації та комунальних підприємств. Разом команда експертів розробила перелік пропонованих інвестиційних проектів та представила очікувані результати реалізації інвестиційних проектів ПДСЕР.

Очікується, що реалізація заходів ПДСЕР Києва в повному обсязі скоротить викиди СО2 до 2020 р. на 444,200 т/рік або 34% від базового року (2013 р.). Реалізація проектів, включених до ПДСЕР, призведе до економії паливно-енергетичних ресурсів на рівні 488 ГВт·год/рік, а річний обсяг енергії з альтернативних джерел збільшиться на 27% (557,4 МВт·год) від базової лінії (2013). Як наслідок, Київ значно зменшить надмірне споживання енергоресурсів та покращить екологічну ситуацію.

Працюючи з містом Київ з 2013 р., експерти Проекту USAID надавали консультативну підтримку та допомогу у розбудові потенціалу для муніципальної влади та комунальних підприємств. Крім того, Проект активно співпрацював з мешканцями Києва з метою підвищення їхньої обізнаності у сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики та заохочував їх до впровадження енергозберігаючих заходів у своїх багатоквартирних будинках.