24 липня Запорізька міська рада та Проект USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (Проект USAID) підписали меморандум про взаєморозуміння щодо партнерства у сфері реформування сектору теплопостачання та розробки довгострокового плану розвитку теплових мереж міста. У церемонії взяли участь міський голова Запоріжжя Володимир Буряк та керівник Проекту USAID Діана Корсакайте.

У червні 2018 року місто Запоріжжя було обране для співпраці з Проектом USAID на конкурсній основі серед 33 міст України, які подали заявки на конкурс. Проект USAID в період з липня до грудня 2018 року включно надасть місту підтримку в розробці довгострокового плану розвитку теплових мереж, включаючи рекомендації щодо оптимізації централізованого теплопостачання та інтеграції мереж.

 

В рамках співпраці Запоріжжя також отримає технічний супровід впровадження геоінформаційної системи, яку було придбано раніше Проектом USAID для моделювання та діагностики теплового блоку міста.

Крім того, в рамках співпраці буде надано підтримку щодо організації обговорень, тренінгів та заходів для інформування громадськості про довгострокове планування, розвиток та оптимізацію мереж, диверсифікацію теплопостачання, довгострокове інвестиційне програмування.