Для досягнення цілей, що визначає Угода Мерів, місто за підтримки Проекту USAID розробило План дій сталого енергетичного розвитку міста Павлограда на 2015 – 2030 рр. (ПДСЕР). Документ був затверджений Павлоградською міською радою 23 травня 2017 року.

Основою для розроблення комплексу енергоефективних заходів, що увійшли до ПДСЕР, стали результати проведених енергетичних аудитів в основних секторах міської інфраструктури. Дослідження здійснювали провідні фахівці України, які разом зі спеціалістами міськвиконкому та комунальних підприємств розробили перелік інвестиційних проектних пропозицій. Для того, аби представити загальні технічні та економічні характеристики цих проектів менеджменту міста, банківським установам та потенційним інвесторам, розроблений додаток – Реєстр інвестиційних проектів. У ньому також наведені очікувані результати реалізації інвестиційних проектів ПДСЕР Павлограда. Внаслідок реалізації ПДСЕР, Павлоград прагне скоротити викиди СО2  щонайменше на 20% до 2030 року.

Реалізація ПДСЕР у повному обсязі дозволить досягти скорочення викидів СО2 до 2030 року на 75,6 тис. т, або 20% базового (2010) року, річного зменшення споживання ресурсів у обсягах 26 600 тис. м3 природного газу та 10 600 МВт∙год електроенергії.