Проект USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" запроваджує інформаційну кампанію, в тому числі й у м. Павлограді, оскільки виховання в українців сумлінного ставлення до використання енергетичних ресурсів є дуже важливим завданням. А заходи інформаційної кампанії за порівняно невеликих витрат можуть мати суттєвий ефект. У результаті кожен має відчувати власну відповідальність щодо тепла та комфорту у своїх помешканнях, поводження з власним житлом тощо. У місті Павлограді на місцевому телебаченні здійснювалася трансляція програми "Твій дім", створеної за підтримки Проекту USAID на UA:ПЕРШОМУ. У місті два роки поспіль відбуваються Дні сталої енергії

Навесні 6 загальноосвітніх навчальних закладів Павлограда взяли участь у конкурсі на зменшення споживання електроенергії, що проводився в рамках Проекту USAID. Однією з переможниць конкурсу стала павлоградська загальноосвітня школа № 8. 

Проведення інформаційних ("м’яких") заходів заплановане й у Реєстрі інвестиційних проектів. На запропонований проект передбачене фінансування в обсязі 4,1 млн грн. Проект передбачає зміни у будівельних нормах і правилах, підготовку та реалізацію програми сертифікації бюджетних та житлових будівель; впровадження демонстраційних і пілотних проектів та програм; зміну тарифної політики з використанням інвестиційної складової; стимулювання залучення коштів інвесторів та зовнішніх позик для енергоефективної модернізації бюджетної сфери; створення міського енергетичного агентства, розвиток інформаційного порталу для моніторингу стану кожної будівлі міста; впровадження міської трирічної PR-кампанії для ЗМІ та мешканців; впровадження довгострокових навчальних програм з енергоефективності для закладів освіти; створення муніципальної бібліотеки енергозбереження.

Окреме оцінювання обсягів зменшення викидів СО2 та заощаджених енергоресурсів при реалізації інформаційних заходів не проводилося, оскільки їхньою першочерговою задачею є зміна свідомості громадськості та посадовців, покращення інвестиційного клімату та, відповідно, полегшення реалізації проектів у основних секторах.

ПІДТРИМКА РЕСУРСНИХ ЦЕНТРІВ ПІДТРИМКИ ОСББ ІЗ ПИТАНЬ ЧИСТОЇ ЕНЕРГІЇ У ПАВЛОГРАДІ