Для досягнення цілей, що визначає Угода Мерів, місто розробило План дій сталого енергетичного розвитку Кривого Рогу до 2020 рр. (ПДСЕР). Єврокомісія прийняла його з деякими зауваженнями та пропозиціями щодо вдосконалення. Фахівці Проекту USAID опрацювали зауваження та розробили оновлену версію ПДСЕР до 2025 року.  Документ буде найближчим часом висунутий на розгляд депутатів міської ради.

Основою для розроблення комплексу енергоефективних заходів, що увійшли до ПДСЕР, стали результати проведених енергетичних аудитів в основних секторах міської інфраструктури. Дослідження здійснювали провідні фахівці України, які разом зі спеціалістами міськвиконкому та комунальних підприємств розробили перелік інвестиційних проектних пропозицій. Інформацію про них об’єднали в окремий додаток –  Каталог інвестиційних проектів. Він містить докладну інформацію про мету та доцільність впровадження кожної з проектних пропозицій. В ньому наведені обґрунтування та розрахунки, визначені показники ефективності, а також наведені очікувані результати реалізації проектів.

Виконання ПДСЕР у повному обсязі дозволить досягти скорочення викидів СО2 до 2025 року на 421,9 тис. т, або 31,7% базового (2010) року, річного зменшення споживання енергоресурсів  на 26,3% (1 287,7 тис. МВт∙год) та заміщення традиційних джерел енергії альтернативними на 3,1% загального енергоспоживання (145,4 тис. МВт∙год).