Частина такого дорогого нині тепла, яке надходить в наші домівки, втрачається через стіну за опалювальними приладами – батареями (або радіаторами). Фактично батареї гріють цеглу або бетон зовнішньої стіни, а не тільки повітря в кімнаті. Якщо батарея встановлена в ніші – то ці втрати зростають ще на 3-4%.

Істотно знизити теплові втрати зарадіаторними ділянками стін дозволяє встановлення тепловідбивних екранів. Такий екран ізолює ділянку стіни розташовану за опалювальним приладом. Для цього використовуються матеріали з низьким коефіцієнтом теплопровідності та з одностороннім фольгуванням. Матеріалом може бути, наприклад, алюфом (українського виробництва), вартість якого 20-40 грн/м2 залежно від товщини. 



Тепловідбивний екран за батареєю

Встановити його легко – акуратно розмістіть фольгований утеплювач між батареєю та стіною і рівномірно розправте. Краї закріпіть за допомогою клейкої стрічки або клею.

Пам’ятайте, що екран має виступати за батарею на 10-15 см з кожного боку. Не забувайте також періодично очищати екран від пилу: запилена фольга втрачає свої тепловідбивні властивості.

Встановлення тепловідбивного екрану дає можливість зменшити втрати теплоти зарадіаторною ділянкою на 2,5%.

Тепловідбивні матеріали продаються зараз усюди: і в будівельних гіпермаркетах, і в невеликих господарських магазинах, і на ринках, і в Інтернеті.