Команда Проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" (Проект USAID), взяла участь в промисловій виставці-форумі "Незалежна теплоенергетика", яка проходила в Києві 11-12 квітня за підтримки Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України (Держенергоефективності). Під час урочистої церемонії відкриття заходу, який загалом зібрав більше 4000 гостей та учасників, керівник Проекту USAID  Діана Корсакайте зазначила, що питання зміцнення енергонезалежності України сьогодні є як ніколи актуальним:

"Від активної позиції всіх та кожного з нас нині залежить не тільки збільшення інвестицій в енергетичний сектор та розвиток енергоефективності, а також вдосконалення державної політики. Співпрацюючи з Урядом України, експерти Проекту USAID допомогли створити низку важливих законодавчих документів та підтримали їхнє подальше прийняття. Крім того, завдяки спільній роботі міжнародного співтовариства та українських фахівців, був розроблений пакет енергоефективних законопроектів, які спрямовані на удосконалення реформи житлово-комунального господарства, відкривають шлях до повноцінного обліку комунальних послуг, будують основу для підвищення енергоефективності у житловому секторі".

Після відкриття Пані Корсакайте також очолила дискусію на тему "Перспективи створення в Україні конкурентного ринку тепла" та представила досвід країн ЄС у цій сфері. Окрім інших експертів до неї приєднався консультант Проекту USAID Георгій Гелетуха, який представив до уваги аудиторії Концепцію впровадження конкуренції у централізованому теплопостачанні України, яку розробляло експертне товариство разом з фахівцями Держенергоефективності.

Крім того, у виставковому залі заходу були представлені брошури "Розвиток "зеленої" енергетики: законодавчі ініціативи, перспективи та міжнародний досвід" та "Енергозбереження: що робити і де взяти гроші?", які Проект USAID створив у співпраці з Держененргоефективності для популяризації енергоефективних заходів та проектів чистої енергії. Брошури містять інформацію про ключові законопроекти, які покликані стимулювати розвиток альтернативних джерел енергії в Україні, про основні енергоефективні заходи, які можна реалізувати у багатоквартирних будинках, а також про державну програму "теплих кредитів" та банки, які їх видають. Під час виставки партнери розповсюдили 8000 екземплярів цих матеріалів.