Сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) в місті здійснює Ресурсний центр підтримки ОСББ, створений у рамках Проекту USAID «Реформа міського теплозабезпечення в Україні» на базі відділу житлового господарства міської ради. За підтримкою щодо створення ОСББ до консультантів РЦ протягом 2015 – першого півріччя 2016 року звернулися понад півсотні ініціативних груп, у виїзному режимі проведено 39 інформаційних зібрань із мешканцями багатоквартирних будинків. Спеціалісти Ресурсного центру організували та провели 19 навчальних заходів для голів ОСББ та зацікавлених осіб, брали участь у телевізійних ефірах та консультували представників ЗМІ під час написання матеріалів для газет та веб-сайтів.

Протягом 2015 року в місті створили два ОСББ, а вже в першому півріччі 2016 – шістнадцять. Станом на 30 червня 2016 року в Краматорську створено 100 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.

27 квітня 2016 року Краматорська міська рада прийняла Програму відшкодування частини суми «теплих» кредитів, що діятиме в місті до 2018 року. За цією Програмою населення має можливість отримати з міського бюджету компенсацію 10% своїх витрат на енергоефективні заходи, а ОСББ – 15%. 27 липня 2016 року міська рада виділила 1 млн гривень для реалізації цієї програми. За перші дні серпня програмою вже встигло скористатися 85 містян, які отримали відшкодування з міського бюджету за «теплими» кредитами на суму 
137,3 тис. грн
.