13 червня команда Проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" (Проект USAID) розпочала серію нових дводенних тренінгів для журналістів "Головне про енергоефективність у ЗМІ". Учасниками першого заходу стали 24 журналісти з Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей.

Під час першого дня журналісти разом з експертами проекту розбирались у розмаїтті сучасних енергозберігаючих технологій, дізнавались про особливості будівництва енергоефективних та пасивних будинків, перевірили правильність використання ключової термінології у сфері ЖКГ, а також розвінчали найпоширеніші міфи про створення та функціонування ОСББ.

Наприкінці дня учасники тренінгу відвідали завод "ЕлДом", де  дізналися як виготовляють енергоефективні вікна та двері. Після цього журналісти поїхали в ОСББ "Імідж-1", яке за сім років свого існування змогло втілити суттєві перетворення:утеплити фасад, встановити нові енергозберігаючі вікна на всіх сходових клітинах, замінити лампочки на світлодіодні та встановити давачі руху. Про все це журналістам розповіла голова ОСББ та жителі будинку.

Під час другого дня тренінгу всі журналісти об’єднавшись у міні-редакції працювали над створенням  цікавих, мотиваційних медіатворів, в основу яких лягли проблеми та ситуації типові для більшості українських багатоповерхівок. Завданням журналістів було вирішити ці проблеми завдяки інформації, яку отримали від експертів Проекту USAID протягом тренінгу та знайти креативні підходи до викладення тексту, який би зацікавив та мотивував до дії їхню аудиторію.Створені матеріали команди презентували на розсуд експертного журі Найближчим часом Проект USAID проведе ще п’ять таких тренінгів у своїх містах-партнерах.