Фахівці Проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" готові допомогти пілотним містам у підготовці заявок для отримання позики на пільгових умовах (ставка близько 1,31% річних у євро) від Європейського інвестиційного банку для модернізації комунальної інфраструктури.

УВАГА! Термін подання пропозицій щодо участі у спільному з Європейським інвестиційним банком проекті "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України" подовжений до 15 березня 2016 року.

Умови надання позики передбачають фінансування інвестиційних проектів у секторах теплопостачання, водопостачання та водовідведення; підвищення енергетичної ефективності будівель, зовнішнього освітлення населених пунктів та поводження з твердими побутовими відходами.

Загальний період погашення позики (з урахуванням пільгового періоду):
•    15 років – для проектів у сфері зовнішнього освітлення населених пунктів та поводження з твердими побутовими відходами;
•    22 роки – для проектів у сфері централізованого теплопостачання та енергоефективності будівель;
•    30 років – для проектів у сфері гарячого водопостачання, централізованого та нецентралізованого питного водопостачання, водовідведення.

Пільговий період:
•    3 роки – для проектів у сфері зовнішнього освітлення населених пунктів та поводження з твердими побутовими відходами;
•    5 років – для проектів у сфері централізованого теплопостачання та енергоефективності будівель;
•    8 років – для проектів у сфері гарячого водопостачання, централізованого та нецентралізованого питного водопостачання, водовідведення.

Фахівці Проекту USAID вже надали допомогу містам Хмельницькому та Чернігову в заповненні пропозиції щодо участі в конкурсі та готові  спприяти  й іншим пілотним містам у  розробці ТЕО, відповідно до поданих заявок.

На підтвердження своєї зацікавленості керівництву пілотних міст необхідно надіслати лист із відповідним запитом на ім’я керівника Проекту – Дмитра Олександровича Ємельяненка, до якого додати копію заповненої заявки.