Наприкінці березня у Києві відбувся дводенний навчальний семінар, у якому взяли участь понад 60 представників ресурсних центрів підтримки ОСББ із питань чистої енергії з 12 міст України. Всі ці центри були створені за підтримки Проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" (Проект USAID).  Розпочинаючи семінар, Віра Ілляш, директор з питань комунікації та зв’язків з урядом Проекту USAID, зазначила: "Ресурсні центри – це насамперед люди! Яскраві особистості, небайдужі громадяни, відповідальні господарі, талановиті організатори, люди, які розуміють свою роль у суспільстві і обрали для себе активну і чесну позицію – нести відповідальність за свій комфорт та добробут. Ми дуже цінуємо те, що ви робите у своїх містах та готові й надалі сприяти вашій діяльності. Віримо, що це дозволить нам з вами змінити ставлення українців до своїх будинків та зробити їх більш свідомими та відповідальними".

Учасники вкотре продемонстрували наскільки їх робота має велике значення для розвитку громад України. Так, представники Ресурсних центрів поділились власним досвідом успішного створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та відповідального управління спільним майном у містах-партнерах Проекту USAID. В свою чергу, експерти проекту презентували та розповіли присутнім про чотири демонстраційні проекти з чистої енергії, які можна реалізувати у багатоквартирних будинках.

Розглянули учасники й одне з найбільш актуальних питань для більшості ініціативних груп зі створення ОСББ – складання статуту об’єднання відповідно до нового законодавства. Розлога інформація від експертів та жвава дискусія учасників сформували доповнення до презентованого зразка статуту. Всі пропозиції будуть враховані експертами при підготовці фінальної версії документу. На завершення, учасники говорили про свою діяльність в Інтернеті та соціальних мережах, ділились досвідом поширення актуальної інформації та залучення нових громадян до створення ОСББ у своїх регіонах.