Проект USAID оголошував про можливість для пілотних міст звернутися по допомогу в залученні кредитних коштів. Гроші мають бути використані для реалізації енергоефективних проектів у бюджетній сфері. Із відповідним запитом звернулися представники м. Павлограда.

Проект USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (далі – «Проект USAID») розпочав співпрацю з містом у розробленні бізнес-плану проекту «Підвищення енергетичної ефективності закладів бюджетної сфери міста Павлоград». Метою є залучення кредитного фінансування Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO). Консультанти Проекту USAID провели експрес-обстеження восьми бюджетних закладів міста та підготували пропозиції щодо реалізації заходів із комплексної термомодернізації цих будівель, реконструкції їхніх внутрішніх систем опалення і вентиляції та модернізації систем освітлення. Ці пропозиції будуть покладені в основу технічної частини бізнес-плану.

Крім того, на основі зібраної економічної та фінансової інформації готується фінансова матриця оцінювання позичальної спроможності м. Павлограда як основа економічної та фінансової частин бізнес-плану.

За попередньою оцінкою, для реалізації цього проекту місто Павлоград зможе залучити загалом до 15,6 млн грн (кредит NEFCO – до 10,4 млн грн та грант Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (Е5Р) до 5,2 млн грн).

Співфінансування з бюджету міста Павлограда становитиме не менше 10% вартості проекту, а саме – щонайменше 1,7 млн грн.