Місто Хмельницький отримало позитивне рішення кредитного комітету Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO) щодо пільгового кредиту за програмою «Енергозбереження» на проведення комплексної термодернізації
5 бюджетних закладів у 10 млн
грн, а також грантової допомоги за Програмою співфінансування від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (Фонду Е5Р) в обсязі 5 млн грн. Міський бюджет профінансує проект на 1,7 млн грн.

 

За підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (Проект USAID) відділ енергозбереження та інвестиційної політики міста підготував заявку на проведення комплексної термодернізації бюджетних будівель ДНЗ №26, ДНЗ №29, ДНЗ №54, СЗОШ №14, НВК №2 та подав на розгляд кредитного комітету NEFCO. Проект передбачає встановлення індивідуальних теплових пунктів (ІТП), заміну наявного внутрішнього та зовнішнього освітлення на енергоощадне (світлодіодне), утеплення фасаду будівель, ремонт покрівлі, заміну вікон та впровадження інших енергоефективних заходів.

 «Це перше подібне рішення за багато років, оскільки до цього міжнародні організації відмовлялись працювати з Хмельницьким через відсутність «грантової» історії. Тепер залишається погодження з Мінфіном»,– зазначив заступник міського голови Володимир Гончарук.