Днями в Луцьку стартував Європейський тиждень Сталої Енергетики – 2016  за участю Проекту  USAID «Муніципальна енергетична реформа» (далі – Проект USAID), представників Європейського Союзу в Україні, Луцької міської ради та Волинської обласної державної адміністрації, інших міжнародних та українських партнерів. Свято було організовано Асоціацією «Енергоефективні міста України».

 Під час урочистого відкриття керівник Проекту USAID Діана Корсакайте зазначила у своїй промові: «Європейський тиждень сталої енергетики — це гарний майданчик для обговорення заходів з енергозбереження, знаходження нових партнерів у галузі енергоощадності. Наш Проект підтримує 17 міст України, включаючи Луцьк. Ми допомагаємо цим містам у реалізації енергоефективних заходів і заходів із чистої енергії. Основна мета допомоги — це скорочення імпорту викопних видів палива та викидів в атмосферу парникових газів. Проект USAID готовий допомогти залученням інвестицій до Луцька, адже це сприятиме покращенню життя мешканців міста».

 У день відкриття на Театральному майдані працював інформаційний кіоск Проекту USAID, де його експерти  надавали поради щодо енергозбереження, впровадження енергоефективних заходів в оселях, створення ОСББ та ін. Для малечі команда Проекту проводила цікаві майстер класи з виготовлення вітрячків та досліди з чистою енергією.

Також у рамках Європейського тижня у Луцьку відбулася X міжнародна конференція Асоціації «Енергоефективні міста України» “Угода мерів: нові горизонти та можливості”. У заході взяло участь близько 250 учасників, серед яких делегація Представництва Європейського Союзу в Україні, представники Держенергоефективності, Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», Проекту GIZ «Енергоефективність у громадах», Проекту Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC) «Енергоефективність у житловому секторі України», Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), українських міст - підписантів Угоди Мерів та членів Асоціації «Енергоефективні міста України».