Увага! Проект USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (Проект USAID) оголошує конкурсний відбір міст-партнерів та/або територіальних громад в Одеській області. Одним з важливих елементів реалізації Проекту USAID є робота з містами-партнерами для покращення ефективності використання муніципальних енергетичних ресурсів через навчання фахівців та надання допомоги у розробці Планів дій сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР) або аналогічних документів, що визначають енергетичний розвиток та сприяють зниженню викидів парникових газів. Ці плани базуються на енергетичних аудитах систем енергопостачання та систем надання комунальних послуг. Крім того, Проект USAID надає містам підтримку у створенні системи муніципального енергетичного менеджменту та допомагає в залученні фінансів на реалізацію заходів, визначених у енергетичних планах та ПДСЕР.

Напрямки співпраці Проекту USAID з обраними містами та/або територіальними громадами в Одеському регіоні можуть включати:

  • Енергоаудити (сканування) ключових енергосистем (сектора ПДСЕР: теплопостачання, водопостачання, транспорт, тверді побутові відходи тощо.);
  • Енергоаудити будівель (як попередній етап при підготовці демонстраційних проектів або техніко-економічних обґрунтувань та бізнес планів);
  • Допомога в розробці або доопрацювання ПДСЕР або інших енергетичних планів;
  • Створення каталогів інвестиційних проектів, а також інвестиційних програм, в разі необхідності;
  • Розробка проектних пропозицій для МФО (ЄБРР, НЕФКО, ЄІБ) або приватних інвесторів (ДПП);
  • Допомога у створенні та покращенні системи енергоменеджменту (організація тренінгів, розробка документації і т.д.);
  • Допомога в організації роботи в рамках існуючих проектів МФО;
  • Юридична підтримка впровадження механізмів ДПП і ЕСКО, тренінги ДПП і ЕСКО;
  • Створення центрів або підтримка існуючих центрів підтримки ОСББ та Чистої Енергії;
  • Інформаційна кампанія (інформаційні матеріали, прес-брифінги, ТВ ролики соціальної реклами на тему енергозбереження; тематичні телепередачі, конференції).

Кінцевий термін подання заявок – 23 серпня 2016 року до 18-00.

Заповнену анкету (завантажити форму) необхідно надіслати на поштову адресу Проекту USAID: Проект USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», 01004, Київ, вул. Льва Толстого, 9-а та на електронні адреси: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Зі зразком документу "Меморандум про взаєморозуміння між Проектом USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" та Міською радою щодо співробітництва в рамках технічної допомоги місту" можна ознайомитися за посиланням.

Відповіді на запитання можна отримати в офісі Проекту USAID за тел. 044-596-596-0.