Павлоград — місто обласного підпорядкування, центр Павлоградського району. Площа міста – 59,3 км2. Чисельність населення на 1 січня 2015 року становить 109 247 осіб. Останнім часом місто активно співпрацює з проектами міжнародної технічної допомоги у різних галузях. Серед партнерів Павлограда – Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO), Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), Європейський Союз, Програма розвитку ООН тощо. В управлінні комунального господарства та будівництва Павлоградської міської ради діє Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

У 2011 році місто долучилося до Проекту USAID "Реформа міського теплопостачання", в рамках якого  був розроблений і затверджений Муніципальний енергетичний план Павлограда до 2015 року. 

У лютому 2014 року Павлоград офіційно підтримав провідну ініціативу Європейського Союзу – Угоду Мерів (її підписанти беруть на себе зобов’язання скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 20% до 2020 року, сприяючи таким чином розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя.

У 2014 році після підписання відповідного меморандуму розпочалася співпраця міста з Проектом USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" (далі – Проект USAID). Меморандум визначив чотири основні напрями роботи з підвищення енергоефективності міста та залучення коштів на фінансування відповідних заходів:

1) підтримка розроблення стратегічного Плану дій зі сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР);

2) допомога із залученням інвестицій;

3) проведення інформаційної кампанії; 

4) удосконалення системи енергетичного менеджменту.