Фахівці Проекту USAID підготували попереднє техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) проекту "Оновлення тролейбусного парку м. Івано-Франківськ". Його розроблення спричинене необхідністю подальшого розвитку громадського електротранспорту, а отже – термінового оновлення рухомого складу. Документ дозволить місту подавати заявку на отримання грантових та кредитних коштів міжнародних фінансових організацій. Необхідний обсяг інвестицій, згідно з ТЕО, становить €8 млн.

Проект оновлення міського електротранспорту Івано-Франківська передбачає купівлю 30 нових енергоефективних тролейбусів із низьким рівнем підлоги; придбання обладнання для ремонту та обслуговування електротранспорту. До того ж заплановане прокладання нової контактної мережі, будівництво тягової підстанції і подальший запуск тролейбусного маршруту "Залізничний вокзал – площа Європейська – Автостанція-3".

Очікується, що в результаті впровадження проекту вирішиться низка соціальних та екологічних проблем, а також підвищиться якість обслуговування городян у громадському транспорті. Так, обсяги викидів СО2 скоротяться на понад 1 тис. т СО2 на рік. А загальний річний економічний ефект від використання енергоефективних тролейбусів і упровадження нового обладнання для експлуатації та ремонту становитиме 3,9 млн грн.