Кривий Ріг – місто обласного підпорядкування Дніпропетровської області. Його територія – понад 430 км2. Станом на 1 січня 2016 року кількість населення становить 645,1 тис. осіб. Місто співпрацює з проектами міжнародної технічної допомоги в різних галузях (у т. ч. і над покращенням міської інфраструктури). Серед партнерів Кривого Рогу – Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), Німецьке товариство з міжнародного співробітництва (GIZ), Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO) та інші. У структурі Криворізької міської ради діє відділ з питань енергоменеджменту та впровадження енергозберігаючих технологій.

28 вересня 2011 року Кривий Ріг офіційно підтримав провідну ініціативу Європейського Союзу – Угоду Мерів (її підписанти беруть на себе зобов’язання скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 20% до 2020 року, сприяючи таким чином розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя).

У 2014 році після підписання відповідного меморандуму розпочалася співпраця міста з Проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» (далі – Проект USAID). Меморандум визначив чотири основні напрями роботи з підвищення енергоефективності міста та залучення коштів на фінансування відповідних заходів:

1) підтримка розроблення стратегічного Плану дій зі сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР);

2) удосконалення системи енергетичного менеджменту;

3) допомога із залученням інвестицій;

4) проведення інформаційної кампанії.