Проект USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» завершив прийняття заявок в рамках конкурсу на проведення енергоаудитів громадських будівель та підготовку попередніх техніко-економічних обґрунтувань (ТЕО) для впровадження енергоефективних заходів у 88 закладах Кременчука та Івано-Франківська. Документи, розроблені в результаті такої роботи, допоможуть містам залучити до €12 млн інвестицій.

Зокрема, Північна Екологічна Фінансова Корпорація (NEFCO) розглядає можливість надання кредитного фінансування на підтримку реалізації енергоефективних заходів у бюджетних будівлях Івано-Франківська на загальну суму €7 млн. Планується, що проекти будуть впроваджуватися за рахунок кредиту та можливого гранту від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології (Е5Р). Щодо Кременчука, можливість фінансування реалізації енергоефективних заходів у бюджетних будівлях міста розглядає Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР). Запланована загальна сума – від €5 млн. Очкується, що проекти використовуватимуть енергосервісні контракти (ЕСК).

Від заявників вимагали допомогти з відбором бюджетних будівель для ЕСК, провести енергоаудити громадських будівель інвестиційного класу, підготувати попереднє ТЕО проектів.

Відбір організацій здійснюватиметься на конкурсній основі за п’ятьма критеріями. Результати відбору оголосять згодом.