Для досягнення цілей, що визначає Угода Мерів, місто розробило План дій сталого енергетичного розвитку Рівного до 2020 рр. (ПДСЕР), затверджений 18 грудня 2014 року. Однак у документ були внесені зміни. А в оновленій редакції міська рада затвердила його рішенням № 780 від 21 квітня 2016 року.

Основою для розроблення комплексу енергоефективних заходів, що увійшли до ПДСЕР, стали результати проведених енергетичних аудитів в основних секторах міської інфраструктури. Дослідження здійснювали провідні фахівці України, які разом зі спеціалістами міськвиконкому та комунальних підприємств розробили перелік інвестиційних проектних пропозицій.
Інформацію про них об’єднали в окремий додаток –  Каталог інвестиційних проектів (Далі – Каталог). Він містить докладну інформацію про мету та доцільність впровадження кожної з проектних пропозицій. В ньому наведені обґрунтування та розрахунки, визначені показники ефективності, а також наведені очікувані результати реалізації проектів.

Виконання ПДСЕР у повному обсязі дозволить досягти скорочення викидів СО2 до 2020 року на 107,1 тис. т, або 20,1% базового (2010) року, річного зменшення споживання ресурсів у обсягах 31 305 тис. м3 природного газу та понад 19,6 тис. МВт∙год електроенергії.