Проект USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» проводить широку інформаційну кампанію, в тому числі й у м. Рівному, оскільки виховання в українців сумлінного ставлення до використання енергетичних ресурсів є дуже важливим завданням. А заходи інформаційної кампанії за порівняно невеликих витрат можуть мати суттєвий ефект. В результаті кожен має відчувати власну відповідальність щодо тепла та комфорту у своїх помешканнях, поводження з власним житлом тощо.

У Рівному зовнішню соціальну рекламу Проекту USAID «Утеплюйтесь правильно!»  розміщено на  14 білбордах міста. Рівне кілька років поспіль бере участь у  Європейському тижні сталої енергетики.

Навесні 2016 року п’ять загальноосвітніх навчальних закладів міста взяли участь у конкурсі на зменшення споживання електроенергії, що проводився в рамках Проекту USAID. Однією з переможниць конкурсу стала рівненська загальноосвітня школа № 13.

Проведення інформаційних («м’яких») заходів заплановане й у Каталозі  інвестиційних проектів. Зокрема, передбачені заходи:

·      демонстраційні (дні «відкритих дверей» у громадських будівлях і приватних будинках, на комунальних і промислових підприємствах, де застосовані сучасні енергоефективні технології; виставки, ярмарки продажу та технологічні фестивалі найкращих досягнень за участю виробників енергоефективного обладнання і матеріалів);

·      освітні (конференції, семінари, дискусійні форуми і круглі столи, навчальні ігри і тренінги; впровадження шкільних освітніх програм); культурні заходи на тематику енергозбереження, міські конкурси; спортивні заходи з популяризацією енергоощадної поведінки;

·      формальні (відкрите засідання міської ради, урочисті церемонії відкриття і закриття Днів Сталої Енергії).

Додаткове фінансування цих заходів (окрім того, що вже закладене до міського бюджету) не передбачене.

ПІДТРИМКА РЕСУРСНИХ ЦЕНТРІВ ПІДТРИМКИ ОСББ ІЗ ПИТАНЬ ЧИСТОЇ ЕНЕРГІЇ У РІВНОМУ