Проект USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" (Проект USAID) продовжує серію своїх тренінгів "ЗМІ про енергоефективність: компетентно, об'єктивно, мотиваційно". Цього разу експерти проекту зустрілись 8 та 9 листопада у Львові з 34 журналістами з Волині, Івано-Франківщини, Львівщини, Рівненщини, Тернопільщини та Хмельниччини. Разом впродовж двох днів вони активно вивчали основи енергоефективності, принципи енергозбереження, види альтернативних джерел енергії та потенціал їх використання в Україні, питання створення та успішного управління ОСББ та ін.

Наприкінці першого дня навчання, журналісти відвідали "Компанію Ензим", де разом з технічним директором Миколою Шустером говорили про використання в промислових масштабах енергозберігаючих технологій та альтернативних видів палива. Так, пан Шустер розповів, що на їх підприємстві було створено та успішно функціонує комплекс очисних споруд. Завдяки використанню сучасного обладнання та новітніх технологій, на цих спорудах компанія видобуває біогаз для власних потреб. В подальшому це альтернативне паливо використовується на котельні для виробництва тепла. У такий спосіб підприємство щороку економить до 7000 м³ природного газу.

"Ми вирішили познайомити учасників нашого тренінгу з таким видом альтернативного палива як біогаз. Зараз воно не дуже популярне серед українців, але має досить великий потенціал. Сподіваємось, що журналісти зможуть у свої статтях, радіопередачах та телесюжетах привернути увагу українців до можливості використання біогазу в якості альтернативи імпортованому газу", – зазначила Віра Ілляш, директор з питань комунікації та зв’язків з урядом Проекту USAID, пояснюючи мету оглядової екскурсії та очікувані результати від неї.

Учасниками наступного тренінгу стануть журналісти з Дніпра, Кривого Рогу та Павлограду.