Для того щоб система опалення функціонувала якнайефективніше, її оснащують автоматичним регулюванням.



Автоматичний регулятор побутового котла

Автоматика дає можливість підтримувати комфортну температуру в приміщенні, в той час як коливання температури під час опалювального сезону доволі відчутні. До того ж таке регулювання дозволяє заощадити значну кількість ресурсів, необхідних для опалення будинку, а економія на обігріві будинку може складати до 12%.

Сучасні побутові котли оснащуються вбудованою системою керування – модулем автоматики. Зазвичай, такі модулі включають у себе мінімальний, але весь необхідний арсенал засобів для керування роботою та безпекою котла.

Говорячи про додаткову автоматику котла, варто зазначити, що це той випадок, коли аксесуар є важливою частиною самої системи. Саме зовнішній регулятор дозволяє системі опалення та підігріву води працювати максимально ефективно, більш чутливо, адаптуючи їх під індивідуальні потреби користувачів. Сучасні регулятори мають привабливий дизайн та встановлюються у гармонії з інтер’єром вашого будинку. Також вони зручні у користуванні: керування котлом та вся необхідна інформація виносяться на дисплей.

Асортимент регуляторів дуже великий, але всі вони поділяються на дві основні групи:


КІМНАТНІ


Керують системою, в залежності від температури приміщення. Тобто при зміні температури в кімнаті відбувається вмикання або вимикання котла.

 
ПОГОДОЗАЛЕЖНІ

У даному випадку автоматичне регулювання здійснюється у залежності від температури зовнішнього середовища.


За своїми функціями регулятори бувають простими, які підтримують тільки одну, встановлену температуру та складними – з тижневими програмами, що дозволяють задавати параметри для кількох добових режимів. Функція "відпустка" запускає обігрів будинку безпосередньо перед поверненням додому, а програма "один день не вдома"/"один день вдома" - є дуже зручною для активних людей, які цілу добу можуть перебувати за межами дому.

Підводячи підсумок, ще раз хочеться підкреслити: регулятори – це не просто гарний аксесуар з підсвіткою, а дуже важливий елемент системи, який відповідає за ефективне функціонування та безпеку.