23 березня Харків підписав Меморандум про взаєморозуміння з Проектом USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" (Проект USAID). У межах співпраці Проект USAID допомагатиме місту в побудові ефективної системи енергоменеджменту. Крім того, у Харкові будуть проведені енергоаудити комунальних систем і бюджетних будівель, для розробки Реєстру викидів парникових газів і Каталогу інвестиційних проектів в сфері енергоефективності з подальшим їхнім включенням до Плану дій сталого енергетичного і кліматичного розвитку міста Харкова.

Співпраця з новим містом-партнером Проекту USAID передбачає проведення професійних тренінгів, підтримку в підготовці бізнес-планів та техніко-економічних обґрунтувань для реалізації енергоефективних проектів. Проект USAID всіляко сприятиме залученню інвестицій у сферу енергоефективності, допомагатиме у підготовці проектних пропозицій для міжнародних фінансових організацій та приватних інвесторів.

Також  місту буде надана підтримка у проведенні інформаційної кампанії, яка допоможе підняти рівень обізнаності населення у питаннях енергоефективності та впровадження заходів із використанням альтернативних джерел енергії.