Захід полягає у виконанні утеплення горищного перекриття шляхом улаштування додаткового теплоізоляційного прошарку. Для плоскої та похилої покрівель застосовуються різні технології влаштування системи утеплення:

•         улаштування інверсійної[1] покрівлі для плоских дахів. Для цього можуть бути застосовані будь-які матеріали для утеплення;

•         утеплення крокв’яних[2] конструкцій похилого покриття з подальшим улаштуванням внутрішнього опорядження. При цьому застосовуються переважно мінераловатні утеплювачі.

Середня вартість інверсійної покрівлі становить 980 грн за 1 м2 покриття залежно від матеріалів, які будуть використані при утепленні. У разі утеплення горищного перекриття шляхом улаштування утеплювача з мінеральної вати, вартість заходу становитиме 740 грн за 1 м2 покриття.



[1]Інверсійна покрівля особливий тип покрівлі, при влаштуванні якої утеплювач розташовують поверх гідроізоляції. Така технологія забезпечує надійність та довговічність гідроізоляції, запобігаючи нерівномірній деформації шарів унаслідок динамічних навантажень та різниці температур.

[2]Кро́ква два бруси, з'єднані в горишній частині під кутом і закріплені долішніми кінцями до стін будівлі, на яких тримається дах.