12-13 жовтня команда Проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" провела заключний тренінг "Головне про енергоефективність у ЗМІ". У заході взяли участь 34 журналісти з Сумської, Харківської та Чернігівської областей, а також з Києва та Кременчука. Впродовж двох днів на учасників чекала вкрай насичена програма навчання. Разом з експертами вони  обговорювали ключові міфи, які зараз існують навколо ОСББ та у сфері ЖКГ, дискутували щодо важливості використання правильної термінології, а також активно розбирались у новітніх технологіях  та форматах подачі інформації у ЗМІ. 

Не забула команда Проекту USAID і про поширення кращих практик з енергоефективності та енергозбереження. Разом з журналістами ми завітали до одного з найпрогресивніщих ОСББ у Харкові. Юлія Самойлова, голова правління ОСББ "Альма центр", розказала журналістам про те, як за роки свого існування об'єднання змогло змінити ставлення співвласників до свого будинку і провести у ньому комплексну термомодернізацію. Так, люди утеплили фасад, замінили застарілі труби, встановили індивідуальний тепловий пункт та енергозберігаючі вікна на сходових клітинах. Економію співвласники будинку відчули одразу – тепер за опалення вони платять 16грн/м², що вдвічі менше ніж їх сусіди по мікрорайону (32,5 грн/м²). Кошти на всі ці дороговартісні заходи ОСББ отримало завдяки участі в урядовій та муніципальній програмам з енергоефективності.

Другий день навчання було присвячено командній роботі. Об'єднавшись у три міні-редакції журналісти працювали над створенням інформаційних матеріалів, в основу яких лягли типові проблеми більшості українських багатоквартирних будинків. Учасникам необхідно було не просто знайти рішення для цих проблем, але й описати їх креативно та мотиваційно.