Сьогодні, 13 липня, керівник Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні»  - Діана Корсакайте та міський голова Білої Церкви  - Геннадій Дикий підписали меморандум про взаєморозуміння щодо партнерства у сфері реформування сектору теплопостачання та розробки довгострокового плану розвитку теплових мереж міста.

Місто Біла Церква було обране для співпраці з Проектом на конкурсній основі серед 33 міст України, які подали заявки на конкурс. Проект USAID  в період з липня до грудня  включно надасть місту підтримку у розробці довгострокового плану розвитку теплових мереж, включаючи рекомендації щодо оптимізації централізованого теплопостачання (ЦТ) та інтеграції мереж. Це допоможе створити передумови для використання екологічно чистої та/або альтернативної енергії в централізованому теплопостачанні,  сприятиме довгостроковому плануванню розвитку мереж та інвестиційному програмуванню в централізованому теплопостачанні. 

 

Проект USAID допоможе місту придбати програмне забезпечення (ПЗ), на базі якого буде працювати геоінформаційна система, що забезпечить автоматизоване управління, моделювання та діагностику теплових мереж в реальному часі та допоможе керувати системою централізованого теплопостачання в цілому. Для належного впровадження ПЗ на підприємстві оператора ЦТ міста, Проект USAID проведе відповідне навчання для його працівників з використання програмного забезпечення, в тому числі навчальні поїздки до подібних підприємств в країнах ЄС, що використовують обраний продукт. Крім того, надасть технічну підтримку в процесі його впровадження на підприємстві. 

Крім того, в рамках співпраці буде надано підтримку щодо організації обговорень, тренінгів та заходів для інформування громадськості про довгострокове планування, розвиток та оптимізацію мереж, диверсифікацію теплопостачання, довгострокове інвестиційне програмування.