Дискусія на тему: «Як порушуються права побутових споживачів газу та що з цим робити?» відбудеться у вівторок, 16 квітня, о 14:00 в прес-центрі УКМЦ (Український дім, Хрещатик, 2).

Тільки у березні поточного року в Україні розпочав роботу онлайн консультаційний центр для населення ГазПравда (www.gazpravda.com.ua), а вже до онлайн-консультанту звернулися тисячі користувачів.

60% звернень стосувалося неправильних рахунків за газ та наявність у платіжках незаконних коефіцієнтів. Близько 20% мали проблеми зі встановленням, ремонтом чи повіркою лічильників, питанням законності розрахунків за загальнобудинковими лічильниками. А інші 20% зверненнь стосувалися перевірок якості газу, монетизації субсидій.

Робота зі зверненнями громадян показала, що споживачі залишаються незахищеним перед свавіллям монополістів, а чинні нормативно-правові акти не забезпечують їх належний захист. Тому було вирішено провести публічну дискусію та запросити наступних спікерів:

1. Віталія Щербенко, голову ВГО «ФРНГ»
2. Олену Осмоловську, директора з корпоративних комунікацій НАК «Нафтогаз України»
3. Тетяну Бойко, координаторку житлово-комунальних та енергетичних програм «Громадянської мережі ОПОРА»
4. Олексія Хабатюка, члена Експертної ради ВГО «ФРНГ», заступника начальника департаменту енергоефективності НАК «Нафтогаз України»
5. Грига Юлію, президентку коаліції громадських організацій Ліга “НІКА”
6. Ельвіру Мрясову, голову Асоціації ОСМД Вінниччини, члена ради коаліції громадських організацій Ліга “НІКА”

Та винести до обговорення такі теми:

1. Аналіз скарг від споживачів;
2. Аналіз порушень законодавчих та нормативних актів;
3. Як захистити права споживачів?


Модератором цього заходу буде: Ольга Прядко – фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою ВГО «ФРНГ»